100% aluminium 100% aluminium

Wat is 100% gerecycled aluminium? 

Met trots introduceren we dit nieuwe bord vanaf april 2024. De borden zijn gemaakt uit 100% gerecycled aluminium van afval wat tijdens de productie van gelakte aluminium-platen ontstaat. In het verleden kwam dit op de hoop met bijvoorbeeld lege frisdrankblikjes terecht, en nu maken wij er dus verkeersborden van! De productie van de 100% gerecycled aluminium borden is volledig gebaseerd op groene energie uit wind, zon, en waterkracht.  

De achterkant van de borden is voorzien van een transparante coating zonder chemische kleurpigmenten. Deze coating voorkomt verkeersonveilige situaties door spiegeling en corrosievorming. De coating is goed bestand tegen UV en heeft een hoge slijtvastheid. Dankzij deze aluminium-look is het oorspronkelijke metaal goed zichtbaar en het circulaire product duidelijk herkenbaar en onderscheidend.  


Waarom 100% gerecycled aluminium? 

De borden van 100% gerecycled aluminium zijn circulair, hebben een Cradle to Cradle certificaat, bevatten geen chemische kleurpigmenten en zijn een perfect duurzaam alternatief voor aluminium borden. Aan het einde van de levensduur (minimaal 20 jaar), wordt dit bord compleet hergebruikt of gerecycled in nieuwe verkeersborden. Er is meer dan voldoende aluminium afval beschikbaar om deze 100% aluminium variant standaard te leveren aan onze klanten.