Over HR Groep Streetcare

On duty of your daily safety

Bij HR Groep Streetcare willen we Nederland veiliger en duurzamer maken. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige duurzame sociale producten en (digitale) diensten voor verkeersveiligheid, bewegwijzering en straatbeeld. Ons doel is om richting en duidelijkheid te bieden en tegelijkertijd de esthetiek en duurzaamheid van de openbare ruimte te verbeteren. Wij houden onze wegen veilig en zorgen ervoor dat wegbeheerders het areaal gemakkelijk kunnen beheren. Je staat er niet altijd bij stil, maar iedere dag kom je onze producten tegen, op straat of langs de weg of zelfs in het park. Onze verkeersborden helpen weggebruikers dagelijks om de weg naar school of werk af te leggen. Maar wij gaan verder dan alleen het produceren en plaatsen van producten in de buitenruimte, wij creëren een veilige en prettige leefomgeving, die efficiënt kan worden beheerd.

Al meer dan 50 jaar een familiebedrijf

Geschiedenis

In de zomer van 1972 werd ons familiebedrijf Holland Reliëf (HR) opgericht met de focus op metaalbewerking. Wij specialiseerden ons aanvankelijk in het vervaardigen van een breed scala aan producten, zoals gegraveerde bewegwijzering en brievenbussen. Op een gegeven moment zijn wij ook begonnen met het vervaardigen van mallen voor straatnaamborden met reliëf. HR staat dan ook voor ‘Holland Reliëf’. Hiermee is de basis gelegd voor onze expertise in de verkeersbranche, die wij in de loop der jaren steeds verder hebben opgebouwd en uitgebreid.

Sinds 2009 combineert HR Groep Streetcare diverse kwaliteiten en expertises. Met onze grote productiefaciliteit in Leek (Groningen) en ons kantoor in Rijswijk (Zuid-Holland), hebben we een landelijke dekking. Ons team bestaat uit een diverse groep professionals, waaronder productiemedewerkers, engineers, marketeers en accountmanagers. Wij helpen wegbeheerders met onze duurzame en innovatieve (digitale) producten en diensten bij het efficiënt onderhouden en beheren van hun areaal.

HR Groep Streetcare beweegt zich vol overgave in de dynamische wereld van verkeer. Met een open houding en organische drang naar innovatie hebben we plezier in het samen ontwikkelen van een veilige en comfortabele publieke omgeving. Onze holistische aanpak, kennis van producten en de markt, alsmede vele persoonlijke contacten dragen bij aan een organisatie met maatschappelijke betekenis.

Jacques Goddijn, Algemeen Director


Partner

HR Groep Streetcare & 3M

Bij HR Groep Streetcare vinden wij loyaliteit en partnerschap belangrijk. Daarom werken wij met een aantal vaste partners.  HR Groep Streetcare produceert het ultiem zichtbare verkeersbord met 3M™ Diamond Grade folie! Retroreflectie bestaat al sinds 1939 toen in de Verenigde Staten het eerste retroreflecterende verkeersbord werd geplaatst. Deze door 3M ontwikkelde technologie heeft een significante bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid en doet dat ook vandaag de dag nog altijd. Wij werken al ruim 50 jaar met hen samen.

Er zijn tegenwoordig veel meer weggebruikers en er wordt ook harder gereden. Hierdoor zijn ook de eisen aan verkeersborden in de loop van de tijd erg veranderd. Er is nog één ding hetzelfde gebleven: een verkeersbord dient altijd duidelijk en herkenbaar zijn voor elke weggebruiker. Zowel op lange afstand, boven de weg, alsook in de berm naast de weg. 

Om deze redenen gebruikt HR Groep Streetcare de 3M™ Diamond Grade™ DG³ folies uit de 4000 serie, een Klasse 3 microprismatische reflectiefolie. Deze folie is heel goed zichtbaar op zowel lange als korte afstanden.

Brancheverenigingen