UPVCUPVC

Wat is UPVC verkeersbord?

UPVC Traffic Sign is toegevoegd aan het standaard leveringspakket van HR Groep Streetcare. Het product kenmerk betreft de drager. Het bord is gemaakt van gerecycled plastic.

De rugvellen, die bij het aanbrengen van verkeersborden van het retroreflecterende materiaal worden gescheiden, worden verwerkt in het UPVC (Unplasticized Polyvinyl Chloride). De U in UPVC staat voor Unplasticized, hetgeen "zonder weekmakers" betekent. UPVC-verkeersborden worden aangeboden in de US20-variant. "US" staat voor Ultimate Signing, dat sterk wordt aanbevolen door de Nederlandse brancheorganisatie van de verkeersbordenindustrie (VNVF).

Met ongeveer 90% gerecycled materiaal maken we de wereld schoon!


Waarom kies je UPVC?

Met een aflopende garantie van 20 jaar op de folie, in combinatie met de drager, kan het gerecyclede UPVC uiteindelijk meerdere levens hebben. Simpel gezegd, het kan een continue levensduur hebben als we hetzelfde product blijven recyclen.

De dragers zijn stevig, licht in gewicht, waterdicht en brandwerend in de hoogste klasse. Hiermee geeft de grootste leverancier van verkeersbordendragers van Nederland een innovatief antwoord op hergebruik van materialen en scoort daarmee op het hoogste niveau van de VNVF duurzaamheidsindex: Goud. Het product voldoet volledig aan NEN3381:2020 en is CE-gekeurd. 

UPVC heeft een MKI-score 4,41 per m². 

De milieukostenindicator (MKI-score) bevat alle relevante milieueffecten van een product, door de gehele keten, en wordt gemeten via een levenscyclusanalyse. Hoe lager de score, hoe beter voor het milieu.