NTSNTS

Wat is Natural Traffic Sign?

Natural Traffic Sign bestaat uit restanten hennepvezels en een 100% fossielvrij, niet-toxisch bindmiddel. De hennep wordt geteeld en geoogst in Noordoost-Nederland. De productie vindt plaats in Arnhem, op basis van groene stroom en de afwerking is in handen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De retro-reflecterende folie is verwijderbaar en wordt gebruikt in onze UPVC borden van gerecycled plastic.

NTS symboliseert klimaatneutrale productie- en materiaaltoepassingen. De natuurlijke uitstraling bevestigt de pure plantaardige samenstelling van materialen. Het object ademt harmonie met zijn omgeving. Na een technische levensduur van minimaal 20 jaar is de drager composteerbaar volgens EN13432. Retroreflecterende folie kan mechanisch van de drager worden gescheiden.

Wist je dat wij NTS in elk gewenst bord kunnen leveren? In onze webshop kies je het gewenste bord en selecteer je vervolgens bij 'drager' Natural Traffic Sign.


Waarom Natural Traffic Sign?

Natural Traffic Sign is gemaakt van 100% biogebaseerde thermohardende harsen en is 's werelds eerste in zijn soort. NTS is een hoogwaardig, circulair en CO₂ -negatief product dat een uitstekend alternatief is voor de aluminium borden. Bioharsen zijn veilig en de meeste grondstoffen zijn in Europa op industriële schaal beschikbaar. NTS borden zijn 50% lichter dan aluminiumborden. Dit maakt productie en distributie makkelijker en goedkoper. Zo kunnen er 2x meer Natural Traffic Signs dan aluminium borden vervoerd worden per vrachtwagen. Dit betekent minder vervoersbewegingen, minder manuren en minder brandstof. De combinatie drager en draagconstructie draagt het CE-keurmerk en haalt een MKI-score van bijna nul. Het resultaat is een sterk, hoogwaardig, circulair en CO₂ -negatief verkeersbord met een natuurlijke uitstraling.

NTS-bord heeft een Milieukostenindicator (MKI) van 0,48 in het geval het bord wordt gerecycled. De NTS-paal heeft een MKI-score van 4,78.